Building Machines / Dienstleistungen / Komatsu Komtrax

Komatsu Komtrax

Komatsu Komtrax

Sistem za nadzor s satelitsko podporo

Sistem Komatsu Komtrax, vgrajen na Komatsujevem stroju, vam omogoča nadzor vseh pomembnih obratovalnih in strojnih parametrov prek satelita. Poleg tega vam prek funkcije GPS omogoča tudi spremljanje, kje se vaši gradbeni stroji nahajajo.

Sistem spremljanja je zlasti koristen za majhne in srednje velike stroje pri delu v nekaterih predelih Evrope. Zlasti na odmaknjenih območjih, kjer serviserji niso takoj pri roki, ali na deloviščih, kjer upravljavci ne morejo sami nadzorovati svojih strojev. Sistem Komtrax se je izkazal uporabnega tudi za odkrivanje ukradenih gradbenih strojev.

 

Kako deluje sistem Komtrax?

 

Sistem Komtrax pošilja podatke o lokaciji in parametrih stroja drugemu satelitu, ki se imenuje Orbcomm. Ta satelit posreduje podatke v center za upravljanje podatkov, od koder se nato prenašajo prek spleta v podatkovni strežnik Komatsuja, ta pa vse prejete podatke analizira in shranjuje. Podatke za posamezen stroj pošilja v intranet Komatsujevega prodajalca, tam pa podatke ovrednotijo po uporabnikovih zahtevah in jih prikažejo na spletni strani.

 

Manjši stroški vzdrževanja

Sistem Komtrax nudi vrsto prednosti. Poleg tega, da podaljšuje življenjsko dobo opreme, omogoča tudi natančno načrtovanje vzdrževalnih posegov. Serviserjem omogoča, da se pripravijo na to, kaj jih čaka pri stroju, to pa krajša izpade delovanja stroja in znižuje stroške vzdrževanja.

 

Kje je mogoče uporabljati sistem Komtrax?

Kjerkoli v Evropi, kjer je mogoče vzpostaviti povezavo s satelitskim sistemom Orbcomm in kjer je na voljo potrebna lokalna infrastruktura. Podrobnejše informacije o inovativnem sistemu Komtrax lahko dobite pri nas.

 

Sistem Komtrax prikazuje naslednje podatke:

  • trenutno lokacijo stroja in zgodovino stroja
  • okvare stroja in opozorila
  • količine goriva in hladilnih tekočin
  • ure delovanja do naslednjega vzdrževalnega posega in potrebne dele
  • dnevne ure delovanja
  • mesečne ure delovanja